Як смачно готувати з газовим грилем та вести здоровий спосіб життя

Пісне приготування на грилі з обережністю не принесе користі, якщо ви заповнюєте тарілку ситними, жирними та багатими вуглеводами гарнірами, такими як гора картопляного салату чи картоплі фрі. Як і щодо здорового харчування загалом, тут те саме: все в міру!

Як смачно готувати з газовим грилем та вести здоровий спосіб життя

Варто ретельно підбирати гарніри: замість салатів з картоплі або макаронів, просочених майонезом, підійдуть змішані, хрусткі салати та смачні овочі. А як щодо печеної картоплі зі сметаною замість смажених чипсів?

Гриль також є корисним варіантом десерту. Чому б не спробувати смачні альтернативи, наприклад солодкий салат зі смажених теплих фруктів. Це справжнє свято для смаку! Широкий вибір газових грилів допоможе вам обрати омріяну модель, яка буде підтримувати ваші здорові харчові звички, але також дивувати новими кулінарними шедеврами.

Здорове харчування через правильне смаження

Під час смаження на грилі може бути шкідливим не лише споживання занадто великої кількості калорій. Тому що спосіб приготування, як би він не був хороший, при неправильному застосуванні може завдати шкоди здоров’ю. І це не залежить від їжі, яка готується й типу використовуваного палива. Є три основні шкідливі речовини, які можуть легко утворитися, якщо ви неправильно готуєте їжу разом з грилем.

  1. Якщо м’ясо, риба або овочі залишаються на грилі занадто довго, швидко утворюється чорна скоринка. Багатьом шанувальникам барбекю подобається особливий смак смажених ароматів, але темні плями не є корисними. У цих місцях утворюються так звані гетероциклічні аміни, які можуть мати значний вплив на здоров'я.
  2. Також небезпечно, якщо рідина капає на вугілля під час смаження. Синюватий дим, що утворюється, містить ПАУ. Ця канцерогенна речовина потрапляє в організм через вдихання та вживання їжі. Місця згоряння також мають особливо високий вміст ПАУ.
  3. Не варто смажити з грилем в’ялене м’ясо, наприклад, копчену свинину або віденські ковбаски. При температурах вище 150 C шкідливі нітрозаміни утворюються через взаємодію нітритів у солі для консервування та білків у м’ясі. Так само не можна класти на решітку вже копчене м’ясо.
  4. Під час смаження найкраще швидко та різко обсмажити їжу на високому вогні, а потім використовувати непрямий нагрів гриля. Це працює з будь-яким пристроєм, який має кришку. Якщо все-таки щось підгоріло, темні ділянки потрібно зрізати й не їсти.

Щоб переконатися, що приготування на грилі, яке піклується про вашу фігуру, справді корисне для здоров’я, та щоб ви могли безтурботно насолоджуватися наступним барбекю, вам слід звернути увагу на ці рекомендації.