Обмін чи продаж старого iPhone? Все, що потрібно знати про програму Трейд-Ін

Здається, тільки вчора ми раділи своєму новенькому айфону, а сьогодні вже зазираємось на новенькі флагмани Apple. Але питання – що робити зі старим пристроєм? Хорошим рішенням

є Трейд-ін. Ця програма дозволяє обміняти старий смартфон на новий з великою знижкою. Звучить привабливо, чи не так?

Чому Trade-in Apple стає дедалі популярнішим? Які переваги він пропонує та що потрібно знати, щоб зробити обмін максимально вигідним? Розповідають фахівці Avic, магазину гаджетів та електроніки з Харкова, де ця послуга також діє. 

Обмін чи продаж старого iPhone? Все, що потрібно знати про програму Трейд-Ін

Як працює Трейд-ін 

Якщо говорити простими словами, то трейд-ін – це коли ви віддаєте свій старий смартфон і отримуєте новий з доплатою. Спочатку потрібно вибрати модель, що вас цікавить. Потім необхідно принести свій телефон у магазин, щоб експерт його оцінив та виніс свій вердикт: скільки коштує ваш старий iPhone. Багато магазинів та сервісів пропонують онлайн-калькулятори для оцінки. Наприклад, розрахувати обмін айфону з доплатою можна на сайті Avic https://avic.com.ua/tradein. Потрібно відповісти на кілька питань про стан вашого телефону – чи немає подряпин, як працює батарея, чи не зламаний екран, і таке інше. Після оцінки ви отримаєте попередню пропозицію. Скажімо, за ваш iPhone 11 у хорошому стані можна отримати близько $300-400. А ви хочете iPhone 15 за $1200. Таким чином, у вас відбудеться обмін айфону з доплатою в магазині $900. Тобто, сума Трейд-іну застосовується як знижка на новий смартфон. 

Переваги обміну Apple техніки з доплатою 

Отже, чому трейд-ін може стати найкращим рішенням при покупці нового смартфона:

  • навіть бу Apple коштують дорого: після кількох років експлуатації смартфона його можна вигідно продати або обміняти;
  • економія грошей: загальна вартість нового пристрою буде значно нижчою, ніж якби ви купували його без Trade-In;
  • зручність: не потрібно втрачати час на розміщення оголошень, спілкування з потенційними покупцями, ризикувати, пересилаючи гаджет поштою. Процес Трейд-ін дуже простий;
  • гарантія безпеки: коли ви здаєте iPhone через офіційну програму Trade-In, вам гарантують безпечне видалення всіх ваших особистих даних. 

Як відбувається оцінка телефону 

Припустимо, що ви хочете обміняти Айфон 14 Про Макс бу, на новий Айфон 15 Про Макс. Та так, щоби на вигідних умовах. Перший крок – зрозуміти, скільки насправді коштує вживаний айфон. Ось п'ять ключових моментів, що визначають його ціну: 

  • що новіша модель, то вище ціна. Оскільки у вас передостання модель, можете розраховувати на більш вигідну пропозицію;
  • чим краще виглядає телефон, тим дорожче він оцінюється. Якщо у вас iPhone без подряпин і вм'ятин, наче тільки з коробки дістали, це дуже добре;
  • здоров'я батареї. Якщо місткість тримається на рівні 80% і вище, це робить айфон дорожчим;
  • якщо у вас збереглися коробка, зарядний пристрій та інші аксесуари, які йшли з iPhone, можна розраховувати на більш високу оцінку;
  • працездатність. Перевіряється все – від камери до сенсорів та динаміків. Якщо все працює ідеально, то й ціна буде кращою.
  • До речі, завжди корисно подивитись ціни на аналогічні моделі в інтернеті – так буде легше зрозуміти, наскільки чесну пропозицію вам роблять. 

А може, краще продати? 

Багато хто вважає, що продати iPhone вигідніше, ніж використовувати програму Trade-In. Так, іноді продаж може принести більше грошей, але не варто забувати про час та зручність. При виборі Трейд-Ін, ви, по суті, віддаєте перевагу комфорту та економії часу. Це особливо актуально, якщо ви хочете швидко оновити свій гаджет без довгого продажу і в той же день піти з магазину з новим iPhone в руках.