Як вибрати клітку для хом'яка

Умови утримання впливають на стан здоров'я і тривалість життя домашнього вихованця. Якщо вирішили завести хом'яка, потрібно подбати про відповідний будиночок, де тварина почуватиметься комфортно. При виборі клітки звертайте увагу на породу і розміри вихованця. Виділяють джунгарських, сирійських, китайських, звичайних хом'яків. Інші породи - Кемпбелла і Роборовського. Звичайні хом'яки найбільші. Це волелюбні, агресивні гризуни, які ревно охороняють територію. Щоб створити домашній затишок, знадобиться велика клітка для хом'яка. Навіть якщо нове житло містке, не варто підселяти до власника сусідів. Хом'яки - індивідуалісти, які віддають перевагу самотності та відокремленому життю. У разі появи небажаного сусіда неминучі бійки.

Як вибрати клітку для хом'яка

Вибір клітки для хом'яка: на що звернути увагу

Щоб тварина жила довго і радувала активною поведінкою, потрібно вибрати зручну клітку. Основні критерії вибору - габарити і матеріал виготовлення. Хом'яки відрізняються підвищеною рухливістю. Гризуни постійно перебувають у русі, потребують широкого простору. Не помилитеся, якщо купите велику клітку, в якій достатньо місця для вільних пересувань. Чим більше житло, тим затишніше почувається домашній вихованець. Рекомендовані розміри клітки - не менше 30х30х45 см. Якщо ширина виробу більша за висоту, поліпшується природна циркуляція повітря, що сприяє підвищенню комфорту для тварини. Для поліпшення вентиляції вибирайте клітку, у якій прути розташовані на відстані 7-9 мм. Занадто велика відстань загрожує постійними спробами вибратися назовні. На які параметри звернути увагу:

  1. Ширина дверцят. У широкі дверцята власнику тварини простіше просовувати руку, щоб ставити корм, прибирати і міняти воду.
  2. Кількість поверхів. Двоповерхові моделі забезпечують свободу пересування тварини і сприяють фізичній активності. Важливо, щоб висота кожного поверху становила не менше 25 см.
  3. Підлога клітки. Щоб тварина не травмувалася під час пересування кліткою, варто обирати моделі з повноцінною підлогою з пластикового піддону або дерева.

Клітки для хом'яків виготовляють з металу, пластику, скла. Комбіновані моделі роблять із матеріалів 2-3 видів. Деякі виробники пропонують повноцінні будиночки з облаштованими тунелями і лабіринтами. Модульні конструкції передбачають можливість збільшення або зменшення розмірів клітки, додавання ігрових елементів. Вибирайте клітку для хом'яка на сайті Маудау, де представлена якісна продукція надійних брендів.

Матеріал клітки: що вибрати

Моделі з металевих прутів користуються попитом завдяки поліпшеній циркуляції повітря, захисту тварини від нападу інших вихованців, низькій ціні. Скляні клітки складаються із суцільних стінок і підлоги, що перешкоджає просипанню корму і сміття. Додатковий плюс - можливість спостерігати за життям гризуна. Пластикові клітки легко миються, забезпечують захист вихованця, часто комплектуються додатковими аксесуарами - сходами, тунелями, лабіринтами.